Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


ehem ehem
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
ehem ehem



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Friday, 30-May-2008 08:41
Langkawi 1st Nov - 4th Nov '07
these are pics during our ofis family day @ langkawi last nov...
mmg dah lama terperam..mls nak edit @ besarkan..pandai2la tgk ye... :-D
byk benda menyakitkan hati drpd yg seronot..ni semua kes agent yg gilos babas tu la :rant: :mad_curse:
aku doa le bior bisnes agent tu lingkup pasni..hampeh kelepes betul la!!! :head_bang:
tp sehampeh2 trip kat sana..ada jgk yg best...antaranye....

1~~this was 1st time hubby dpt join d family day...on 2005, dia x dpt cuti, 2006 kitorang x pegi...2007 alhamdulillah dia dpt join tp bila agent yg hampeh tu buat hal, 40hari 40 mlm after d trip hubby x abih2 lg membebel x puas ati... :annoyed:

2~~1st day tu, kitorang pegi mangrove tour..naik bot ramai2...memula pi bat cave @ gua kelawar...byk gilos kelawar tgh titon dlm gue tu...pastu naik bot lg pegi tgk eagle feeding...suke tgk all d eagles buat 'show' melayang2 dr udara pegi ke gigi air...then pusing jap dpn kilim geoforest park...mcm nak ujan dah sikit, kitorang cpt2 pegi fish pond tgk ikan2 yg dipelihara kat pond tu... suke tgk 1 spesis ikan tu, bila letak roti kat tiang tu, dia shoot pakai air je dr mulut ikan tu..kuat lak tu sampai jatuh roti tu :-D

3~~2nd day kitorang pi island hopping...memula pi tasik dyg bunting...cantik tempat tu..sunyi n nyaman je rasa....hubby ajak naik paddle bot...memula mcm xnak tp last2 naik gak..tgk2 pas aku naik org len pun naik gak..sebok je baru nak romantik kat tgh2 tasik..huahua :-P penat sketla naik paddle bot sbb kitorang naik yg RM15 punye..kena kayuh sendiri..kalu yg RM30 x pyh kayuh dia auto je....siap amik air tasik 1 botol buat minum...kita usaha...mana lah tau kot2 ada rezeki..ye x? ;-) pas pusing2 tasik, hubby melepaskan gian terjun dlm tasik..tp dlm area yg dibenarkan le...sbb dlm tau...30kaki...hubby n kwn2 ofic yg len sebok bermandi-manda..aku tukang amik gambo ajela..heheh...dr tasik dyg bunting, kitorang pi tgk eagle feeding skali lg...tempatnye lain dr smlm...ni betul2 kat tgh laut diantara pulau2...pastu diorg bwk gi pulau beras basah (iye kot namanye aku lupe..) aku suke pasir kat pulau tu..halus je...pastu bila tgk kengkawan dok berendam..aku jeles la..hubby kasi peluang utk aku mandi plak..ape lagi seronokla kitorang.. :horay: :horay:

aku rasa yg tu je kot yg best...yg x best...haaa meh sini aku list kan...korang tgkla mana yg lebih byk..yg BEST ke yg X BEST???



1~~memula sampai kat jety kuala perlis, tgu punye tgu agent x sampai2..bila call dia ckp tgh mandi la, otw la itula ini la...pastu bila sampai terus diorg bwk kitorang bekpes kat kedai2 yg ada kat situ..pastu tgu turn naik feri..supposely kitorang yg seramai 90++ ni naik 1 feri je tp agent hampeh ni combine kan kitorang dgn group lain..dah le dia suh grup tu masuk dulu..so kitorang terpaksa berdiri sepanjang pelayaran tu..bknnye sorg dorang yg berdiri..adalah dlm 15-20 org yg berdiri... :rant: dah le seat kena share!! seat yg aku dok tu utk 3org je tp terpaksa share sampai 4 org...seat 4 org kena share smpi 5 org!! nasib baik aku kecik dptle terselit celah dinding fery tu!! masa tu aku dah geram, aku sms chairman family day yg dah smpi kat langkawi airport..mcm2 aku komplen kat dia...yg aku geram 1 lagi agent bodos tu beria2 nak dptkan total payment dulu b4 benarkan kitorang naik bot..aku dah ckp jgn bg dulu tp bg jugak..haa tgkla ape dah jadik???

2~~smpi kat jety langkawi...naik bas pegi hotel..hotel namanye BELLA VISTA...nmpk mcm gah je...mcm style disneyland tp hampeh kelepes gak hotel ni..tgu punye tgu nak dptkan bilik..nasib baik aku dpt cpt...smpi bilik aku dgn huby terus tido..cover tido dlm bas mlm td...kol 1 kitorang turun sbb agent nak bwk pi lunch kat local restaurant la katanye..smpi lobby ada 4-5 family xdpt bilik lg...ape ni????diorg kata agent booked bilik sikitla ape la...angin je kitorang..kesian plak kat diorg yg xdpt bilik..terpaksala diorg share dgn org len sementara dpt bilik...

3~~haa ni part yg PALING KELAKAR TAHAP GABAN!!! konon2 bwk kitorang lunch..aku diphmkan oleh org2 yg penah pegi langkawi food kat sana murah2...so kitorang dah ckp dgn agent arrangekan lunch utk kitorang hrga RM10 per pax...mmg dah terbayang lauk yg sedap2 gile...sotong udang ikan ayam daging etc la...aku naik 2nd bas..1st bas dah gerak +-15 mins earlier...ntah ceruk mna dibawaknye kitorang..last2 smpi le kat restoren tu...aku memula turun bas dah heran..mmg le tepi laut...tp knp mcm ada kete2 buruk, bekas xcdent kat dpn kedai tu..boleh dikatakan restoran dlm bengkel ke? x penah plak aku dgr..kalo restoran dlm hutan ke..penah le dgr..ni dlm bengkel kete??? x ke heran???
pastu bila tgk lauk..aku xtau nak gelak ke nak nangis???? :-O korang tau x ape lauknye?? ikan goreng besar 2 jari pastu kuah sos, kerabu tauge (yg tauge semata2), sayur campur dgn sup ayam (rasa mcm sup ayam tp ayam xde seketul habuk!!) pastu setiap meja utk 10 pax tu ada le air sirap 1 jug...korang bygkanle ikan tu yg kitorang panggil ANAK IKAN TONGKOL KERAT 18 kitorang mkn dlm keadaan yg lapar gile + bengang + marah...dah le lauk sikit gile...2nd bas dah x bleh nak mkn..bila kitorang suh tambah lauk org kedai tarik muke msm...suh tambah air dlm jug pun diorg xnak..adake diorg suh kitorang share air dr meja lain...BENGANG GILE TAU X????????? :head_bang: masuk bas je semua org dah start bebel2....aku dah start men-list-kan apa yg aku xpuas ati...

3~~then pegi mangrove tour tu..driver bas ckp kol 5 dia dtg amik sbb dia nak kena pi airport amik trip lain..masa tu baru kol 2.30..so okla...kol 3 kitorang start tour...dlm 4.45 semua dah sampai darat...tgu punye tgu x nampak byg bas...tgu lg..bleh sbr lg...5.30.. xde...5.45...xde gak...6.15..xde...masing2 dah bengang..agent bodos tu langsung x nampak muka...call2 x jwb...last2 kol 6.30++ baru bas ada...masing2 bengang gile..nak je aku hempuk kepala driver tu..eii geramnye!!! :get_you:

4~~ni psl hotel..dr dinner 1st day smpi le last day mmg hampeh kelepes..aku x kisah le org nak ckp aku ni xtau brsyukur ke ape..korang imagine la bkn kitorang je guest kat hotel tu, aku tgk ada 4-5 group lain yg stay kat situ..apa salahnye kalu hotel tu msk lebih sket..ni kalo pi dinner, turun kol 8 lauk2 semua dah abis..setahu aku dinner kat hotel plg awal pun 9.30 baru closed..kalo bekpes lg lawak...kalo turun kol 8 tu mmg xde hape dah..licin licau...2nd day tu aku turun kol 8 mmg tgal ciput gile...3rd day tu aku dgn hubby kol 7 dah turun...saje turun awal...bila turun awal x siap hidang lg..kol 7.15 dia hidang..kol 8 dah abih..sdgkan ramai guest turun kol 8...betapa sikitnye diorg msk..mmg kedekut haji bakhil la...dah le varities of food tu x byk...combination lauk pun xpandai...hmm xtau la nak ckp..dah rezeki mkn ajela wpun bengang....

5~~kitorang x puas ati psl psl arrangement bas...citernye...yg 1st day tu kitorang dah stuck tgu bas lps mangrove tour almost 2 hrs...on 2nd day, ikutkan itinerary 1 bas akan visit kilang gamat, mkm mahsuri, pekan kuah. 1 bas lg pegi cable car. bas janji 8.45 akan gerak dr hotel. tgu punye tgu punye tgu...committee dgn chairman family day dah naik angin...hubby dah bising2..bas x sampai2 lagi...bila tnya agent bodos tu dia bleh wat derk je..dia kata bas otw...seploh kali tnya, seploh kali dia jwb otw...bengang gile dah time tu..dia lak dgn muka slamber beruk dgn xde nak apologize ke apa...dia keep calling bas tp jwpn dia ttp "bas otw, dont worry" kepala hangguk dia!!! last2 ada yg call cab, pegi pekan kuah naik cab aje..aku pun dah naik bengang, makin lama makin ramai yg share naik cab..aku ajak hubby, dia xnak..dia ckp kena respect la kite pegi ikut group ape2 pun kena ikut group la..alemak knp tetiba hubbyku manjadik se-skema ini?? last2 korang tau bas dtg kol bape? 10.45!!!! sapa x naik hantu kalau camni???!!!!!!! :head_bang: tu pun 1 bas je ada...dan yg kelakarnye tu bas yg ke-4 stlh kami 'tetripu' dgn kehadiran bas lain..tu pun driver bas mintak payment lain sbb separuh nak pi kuah separuh nak pi idaman suri..ada ke suh kitorang top up payment pi idaman suri tu..last2 chairman aku ckp, 'ko nak bwk ke xnak? kalau x aku call polis' sbb nye chairman ni ada kwn polis kat bukit aman, dia call kwn dia suh deal dgn polis langkawi..sampaikan kwn polis dia tu nak siapkan trak polis angkut kitorang pi jenjalan kat langakwi..giilo hape???eiii akurasa mcm org gile je pi langkawi time tu!! :crazy:
so kesimpulannye semua pegi kuah, x jadik pegi cable car ke makam mahsuri ke apa...eiiiii geramnye!!!!

6~~ptg 2nd day tu pegi island hopping..so yg ni kira okla sbb semua org happy..wpun sakit hati kes bas pagi tu, tp at least terubat jgk dgn pi island hopping...yg mlmnye lawak jgk..konon2 kitorang wat bbq dinner...wat kat tepi laut..aku dah ckp dgn committee yg pegia wal sehari tu tlg buat plan b kot2 hujan...iyelah pegi masa bln 11..musim ujan..tp committee yg pegia wal sehari ni setakat pegia wal je namanye..sampai langakwi berpoya2 dulu naik cable car la etc...pastu mentang2 dpt 1 van utk moving around..diorg asik pi jenjalan je...lps balik island hopping tu siap pegi minum etc, padehal org suh standby check venue utk bbq...jgn ingt korang je commitee, aku pun committee gak tp xdela berpoya2 mcm korang!! so citernye mlm bbq tu kami mkn dlm HUJAN LEBAT!!!! mmg lebat gile smpi byk slot yg nak dibuat i.e department performance xdpt buat...kesian ada yg dah bwk gitar n dah standby nak perform...nak nyanyi hape ke bendanye ujan lebat kang banjir plak...apstu food lak x cukup..mcm biasa la hotel kan kedekut sikit gile dia wat...baik aku pi mkn kat eagle ranch ms team building aritu...food byk gile smpi xlarat nak mkn...buat utk 100 org gak!! nasib baikla aku dpt lucky draw wpun bkn yg grand prize punye tp sekurang2nye terubatle kebengangan hatiku...

7~~last day, bas lagi punye hal...janji nak dtg kol 8.30..pegi kuah..tp mcm biasa xde jgk...ramai yg dah buat plan sendri...sewa cab...aku puas ajak hubby dia ttp nak tgu abs jgk...agent langsung xnampak btg idong...bila call dia ckp dia ada kat sbrg, anak sakit bwk gi klinik..boleh ke mcm tu???xkan xde back up langsung dr company dia??aku tgk group lain agent semua ada dr A-Z...xdela dia tgal kan group dia terkontang kanting sorang2...last2 bas x dtg jgk...hubby dah merajuk dia xmo pegi kuah..last2 aku pegi dgn opismate..tu pun naik cab..bali coklat etc...balik dr kuah naik van yg committee punye..call hubby ajak lunch kat kuah...sampai kat hotel, member baru smpi 1 van..bila tnya, rupanye diorg pi cable car...diorg kata diorang arrange sendri je...naik cab je..bengang gile aku..jeles tol...lps lunch balik hotels emula..tgu bas plak nak gi jety..bas wat hal lg...kol 1 supose dtg..skt kol 2 baru smpi...smpi jety...agent mengong tu call ckp kitorang kena beli tiket sendri...gilo apoo????aku ms tu dah hangin, mls nak amsuk campur, aku biarkan commitee yg dtg wal tu arrangekan camne..dah mmg tugas korang dtg wal utk make sure semua ok...ni dtg awal buat perabih boreh jo...semua hancusss!!!ckp berdegau2 tp keje langsung haprak!!! tgu fery dekat 1 jam..kol 3.30++ baru dpt fery..msa tu aku dgn huby mls dah nak layan org lain, etrus je naik fery cpt & lantak korangla apa nak ajdik..nasib baik kitorang x shoping sakan so brg sikitla...yg shoping nak rak tu pdn le muka bwk berkotak2...

so begitula citernye pengalaman PAHIT aku kat langkawi..mmg byk yg X BEST dr yg BEST kan??? so nampak gaya aku dgn hubby kena gi semula la..pegi ebrdua lg best dr pegi ramai2 buat menyesakkan kepala hotak je....so layan aje la gambo2 kat bwh ni okeh..adiossss :-D



© Pidgin Technologies Ltd. 2016