Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


cukur jambul anak my cousin
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
cukur jambul anak



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Monday, 11-Aug-2008 06:25
salam...
hi all...

sorila lama gile saya x update fp ni..jgnkan bersawang, dah xtau apa rupa fp ni..hehhe..ni semua disebabkan saya quite bz lately...nak tau knp saya bz? ;-)


1- saya active ber'frenster' ...since member ajak join fs, so malehla nak update fp..kat sana sng..nak update pics, terus update je...x pyh nak edit ke ape ke...nak hias cantik2 ke..kalo nak hias fp..mmg xlarat + malas + xde masa + dah lupa cara2 nak photoshop etc...huhuhu :-P so sesapa nak agak2 mcm windu nak kat saya (kot2 la windu..kalo xwindu xpe...ada org yg lebih windu...huhuhu..) jengukle saya kat www.friendster.com/haryani3112 lgpun kat fs saye jmpa balik ngan kengakwan lama masa kat uitm dulu, kusza, even sekolah menengah & sekolah rendah dulu..so seronok bila dpt in touch dgn diorang :>

2. saya bz ngan keje2 opis heheh wpun saya active berfresnter..tp keje2 opis pun active gak..since saya dah x jadik PA, dan saya bleh pay attention to my unit, barulah rasa beban keje bertambah..nak2 my asst. kena pindah unit lain, & my new asst. ganti tempat saya sbg PA...paham ke x ni? x phm xpela..huhuhu :-P

mula2 mmg kelam kabut coz saya terpaksa amik keje2 asst saya dulu dan dlm masa yg sama kena train new asst on welfare's tasks dan jugak PA tasks..pastu unit saya kena tmbah lagi 1 new programme..so dgn kapasiti tenaga hanya saya dgn my asst..mmg kdg2 rasa x larat sgt2 & tension pun ada jugak... :-S nasib baikla my new asst sekepala...dia phm jiwa saya...saya phm jiwa dia..maybe sbb kami lebih kurang sebaya :> so far keje2 okla...kdg2 nmpk dia mcm xbleh nak cope bila terpksa buat keje PA...saya phm keadaan dia..sbb saya penah jadik PA..dok tempat dia...so saya byk give & take...bukannye apa..masa saya jadik PA dulu..dlm masa yg sama saya jadik executvie officer utk welfare unit...mmg byk keje..tp asst saya yg dulu byk tlg cover..so xdela rasa beban sgt..ni bila kita dah betul2 pegang unit, kena pulak saya xde officer, saya terus direct dgn HOD, mmg terasa kebebanan nye $-)

xpela...saya redha..keje je selagi mampu..lagipun saya dah isi borang retirement...saya nak retire umor 55...tp retirement wajib la..ikutkan hati umur 35 nak retire...hehhe lagi 6 thn..mcm dah x larat dah nak keje :-P tp mengenangkan cost of living yg makin meng-khinzir-buta naik ni..mmg kena keje jugak..byk benda nak kena settle..kete, umah, bil2..mcm2 la...ni yg rasa mcm nak join je 'beres bil di sinar tu'..ehhe manalah tau kot2 ada rezeki habih hutang piutang saya sinar fm bereskan :-D

3- saya amik CLA exam ..kalo kwn2 nak tau, CLA ni sama dgn PTK (penilaian tahap kecekapan)..dah nama keje uia..kenalah speaking london gittew...huhu..CLA a.k.a competencey level assesment..saya amik ikut grade saya la..N27...

mcm kelako gile amik exam ni..sbb saya rasa exam yg plg last saya amik end of 2003..amik muet..tu pun selang 2 weeks dr final exam saya masa final sem kat uitm dulu...nak kata x study, mmg tipula...since zaman saya study lg, saya mmg jenis x bleh nak amik exam kalo x study..x kirala study last minute ke apa ;-) tp slalunye mmg study last minute la..hehehh..

so utk exam cla ni, uia ada sediakan course utk kitoang attend...kat course tu (ala2 kelas la) diorang bagilah syllabus dan kdg2 diorang highlight bab ape yg nak kena baca...mcm yg gred N ni...kitorang kena baca semua..x kiralah psl admission ke, exam ke, HR ke, finance ke, admin, student xtvt, IT, legal..mcm2la...smpi poning kapla hotak nak baca...saya sempat study selama 2 hari je...tu pun saya rasa plg lama saya bertahan ialah 1/2 jam...asal saya tgk buku je saya rasa mcm..isk..cuaknye...huhuhu...dan saya rasa buku tu yg lebih byk tgk saya...

my hubby bagi full support utk saya amik exam ni..dia biarkan saya study dlm bilik sorang2...tp each time dia intai saya baca buku ke x, mesti soalannye "sayang ni baca buku ke tido?' dan saya dlm keadaan mamai tu pun jawab dgn bangganye "tido..." hehhehe :-D

saya kena amik 2 paper..generic & functional..each paper ada 40qs. objective je..org ckp 'ala kacang je..ko tembak je' saya plak kalo mmg betul2 x bleh jwb, mmg saya akan kuarkan segala machine gun utk menembak segala jwpn tu..nasib baik saya xde c4...huhuhu..paper generic ngan functional ni gap nye dlm sebulan..paper generic saya sit masa end of may..masa tu la saya sempt study 2 hari...lps exam, wpun saya x puas ati dgn jwpn saye..saya terus je letak notes2 yg diberi msa course aritu kat dlm bilik..mmg xde ati nak tgk balik..tp dlm ati ada jugak niat, kalo paper functional nanti nak study lebih sket..hehhe kononla kan...

after few weeks, tetiba saya dpt call dr collegue, informed that the functional paper was the next day!! mmg terkujat gile la time tu sbb saya bajet mcm lmbt lagi! saya tau tu around 2 pm..then saya terus capai notes yg saya dah campak kat tepi bilik, dan belek apa yg patut...mcm bengang pun ada..sbb xsangka pejam celik pejam celik dah exam balik $-)

akhirnya saya sit the exam dgn mcm2 perasaan...sbbnye rasa xpuas ati xdpt study betul2...saya bukan apa..kalo bleh xmo repat byk kali...kwn2 ckp ssh nak dpt level 4..kalo dpt nasibla..saya pun x bajet dpt level 4..paling highest pun level 3..saya ckp ngan kwn2, kalo dpt level 4, pengsan le saya...huhuhu :-O

diroang ckp result kuar ujung thn ni..so saya x kisahlah..lantakla dpt lvel apa pun..kalo x pass, repeat balik..hehehe...wpuns aya agak pantang dlm bab2 repeat ni :-P tup tup..pagi td saya dpt surat dr MSD..siap 'private & confidential' lagi...saya dah cuak..alemak apa plak ni? saya kena transfer ke? duss... xsanggup rasanye....

bila saya bukak je..haa???? result CLA? terus saya tgk...

Generic - Level IV

Functional - Level IV

Overall Result : Level IV (Pass at the Excellent Competency Level

biar betul!! saya mmg surprised sgt!!! :horay: :horay: mcm x caya pun ada...1st time amik saya dpt level 4!!! seronok bangat sih!! Alhamdulillah...hehehe mmg unsangkarabale betulla...huhuhu...so dgn level 4 ni, saya dpt promotion & naik gaji...tp promotion saya x kisah sgt..x dpt pun xpe...uia pun nak tgk kat mana vacant utk promote kan saya...saya sonok dok opis saya skang..kalo bleh xmo kuar le...tp yg penting skang saya nak naik gaji..kwn2 ckp gaji naik melintang...x kisahla melintang ke menelentang ke..yg penting gaji saya naik! saya dah bajet, kalo saya dpt level 4, gaji naik, sekurang2nye saya dpt bantu hubby dlm setlekan apa2 yg patut...kasi lebih kat mak abah, adik2..insyaAllah..tp diorang ckp gaji lmbat sikit..x kisahla..asalkan gaji naik :-D mintak2 masa increment saya bln 1 nanti, gaji saya dah naik..insya Allah...

4- saya tgh treatment heheh treatment ape ek..ala nak ckp pun korang dah tau kan...bln 1 next year genap 5 thn saya kawen ngan hubby...memula mcm x kisah..wpun kami penah gi treatment kat lppkn masa 2006 dulu..pastu stop sbb kami nak try secara tradisional pulak...dah setahun saya berurut..still xde tanda2 lagi...then org tu suh saya gi sana, gi sini, gi situ, gi sinun berurut, berubat...tp saya dok pikir2...saya dah kawen dekat 5thn, buat apa nak ikut ckp org..baik saya pegi jumpa doc..sbb saya dah penah berurut b4 this, saya xde apa2 problem..saya pun dah xray, semuanya alhamdulillah normal...so lepas dicsuss dgn hubby, kami decide nak sambung balik treatment kat lppkn...biarlah habis duit sikit pun, yg penting kami dpt zuriat...

kami start treatment bln 6 lepas...doc bising jugak mula2 tu sbb saya dah lama x dtg..almost 2 years..since hubby ok, saya yg prob..so saya kena do it all over again..cuma kali ni xpyh buat hsg xray...xray yg lama bleh pakai lg..lgpun resultnya saya normal.....saya kena wat blood test...dan jugak scan...xpela..saya redha..ni ujian dariNya..insyaAllah berkat usaha, sabar, doa...saya harap treatment kali ni berjaya....nak treatment ni mmg kena ready fizikal & mentally...saya positifkan diri...drpd pengalaman kwn2...info dr majalah & tv..saya byk belajar...hubby pun alhamdulillah..he gave full support...kdg2 saya pun x sangka :> thanks abang :-D

pagi td saya dah scan, dan dpt injection...doc ckp kalo bln dpn saya check positive, saya kena f/up utk c/up baby pulak...insyaAllah....tp kalo x success, saya kena sambung treatment lps raya...maybe buat IUI...

saya amat berharap, saya dan hubby dikurniakan rezeki drNya...saya nak sgt bergelar mama...nak sgt rasa pengalaman mengandung, bersalin...saya nak sgt tgk wajah anak saya...nak peluk dia...nak susukan dia...hubby pun mcm tu...kdg2 saya kesian tgk dia...balik keje penat2, saya sorang je yg sambut dia...kalo ada anak kan seronok...mesti hati saya happy tgk dia bergurau senda dgn anak kami :> kdg2 bila pegi shopping, dia suka ajak saya pegi kat baby dept...aritu nasib baik x beli stroller ngan carseat...dia dah berkenan sgt..saya je yg tahan dia..iyelah benda nye dah beli, org yg nak naik yg xde...xkanle saya nak naik pulak..hehehhe :-P

oklah, dah byk saya celoteh...itulah saya, kalo dah menaip skali tu, xreti nak berenti...kat sini antara latest pics saya, hubby, anak2 sedara saya yg comel2 & manja2 tu utk tatapan semua...sorila if gambonye x memuaskan..saya pakai hp je ni :>

oh ye...doakan lah saya dan hubby ye...harap2 usaha kami kali ni berhasil..Amin...

© Pidgin Technologies Ltd. 2016